Over Yvonne

Yvonne Jans

Kraamzorg is zoveel meer dan zorgen voor. Kraamzorg is liefde, betrokkenheid en adviezen geven.

 

Kinderhand die speelgoed vasthoud

Over Yvonne

Mijn kraamzorg carrière begon in 1989, daarnaast heb ik ook nog andere werkervaringen opgedaan, maar kraamzorg is een fantastisch beroep, daar haal ik veel voldoening uit!

Allereerst wil ik mij graag voorstellen, ik ben Yvonne Jans, de kraamverzorgende van Kraamzorg Baby in Huis. 

Ik ben geboren in 1967 in de stad Groningen, waar ik ook ben opgegroeid en waar ik nog steeds met veel plezier woon.

Zelf ben ik moeder geworden in 2000 en ik heb inmiddels dus een volwassen dochter.

Wat ik leuk vind in mijn vrije tijd om te doen is lezen, zwemmen, fotograferen, wandelen, terrasje pakken en lekker uit eten gaan. Met mijn vriendinnen lekker op stap gaan of uitgebreid tafelen en spelletjes doen. Verder mag ik graag op vakantie gaan, als het kan ga ik het liefst naar warme landen.

Ik ben flexibel, sociaal en zorgzaam. Deze eigenschappen zet ik graag in om jou straks een mooie onbezorgde kraamtijd te bieden.

Ik richt me op persoonlijke zorg, zorg op maat en vooral een vast gezicht in een gezin. Ik wil graag dat de klant een vaste kraamverzorgende krijgt, een stabiele factor in een soms onzekere kraamweek. Zeker bij een eerste kindje, is het krijgen van eenduidige adviezen van groot belang. Ik wil meedenken wat de klant nodig heeft. Ieder mens en iedere baby is uniek, daarom is zorg op maat zo belangrijk.

Mijn vorige werkervaringen waren allemaal fantastische ervaringen, maar kraamzorg is zorg die ik wil geven. Deze kan ik je bieden bij Kraamzorg Het Groene Kruis.

Mijn vaardigheden & recente scholingen

Om goede zorg te willen en kunnen garanderen is nascholing erg belangrijk. Ik ben officieel geregistreerd bij KCKZ (KennisCentrumKraamZorg) als kraamverzorgende.
KCKZ zorgt ervoor dat iedere kraamverzorgende up-to-date blijft op allerlei gebieden door regelmatig scholingen aan te bieden.

Om de vier jaar moet je je opnieuw registeren en bewijzen dat je alle kwaliteiten nog beheerst. Ik heb alle punten gehaald en ik ben geaccrediteerd tot 31 okt 2028. Daarna begint de puntentelling opnieuw.

Borstvoeding

Borstvoeding is de beste voeding die gegeven kan worden aan een pasgeboren baby. De WHO (World Health Organization) adviseert dan ook om je baby de eerste zes maanden uitsluitend met moedermelk te voeden. Ik wil je graag adviseren en helpen om jou als moeder samen met je baby dit te laten slagen, als een team.

Ik kan je voorstellen aan een lactatiekundige met wie ik nauw samenwerk, wanneer je tijdens en/of na de kraamweek graag extra adviezen of hulp wil ontvangen.

Kraamzorg en extra zorg

In principe geef ik alleen volledige kraamzorg, dat houdt in acht dagen kraamzorg met alle 49 geïndiceerde uren.

In overleg met de verloskundige zijn er mogelijkheden om extra zorg aan te bieden. Dit gebeurt meestal na een keizersnede of kunstverlossing, maar er zijn ook andere indicatiefactoren. Dit alles volgens het LIP (Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg).

EHBO en reanimatie

Ik ben bevoegd om EHBO, reanimatie en met behulp van een AED (Automatische Externe Defibrillator) toe te passen bij zowel pasgeborenen, kinderen als bij volwassenen.

Elk jaar worden deze handelingen geoefend en beoordeeld door het KCKZ.

Ervaren en bevoegd

Ik ben ervaren en bevoegd in het uitvoeren van diverse verpleegtechnische handelingen.
Alle handelingen voldoen aan de wettelijke eisen die binnen de kraamzorg behoren.

Acute verloskunde

Acute verloskunde zorg is ketenzorg. In acute situaties is samenwerking tussen verloskundigen in de eerste lijn, kraamverzorgenden, de meldkamer, de ambulance, kinderartsen en gynaecologen in het ziekenhuis essentieel. Moeder (en kind) moeten dan zo snel mogelijk de juiste behandeling krijgen.

Jaarlijkse scholingen om in deze noodsituaties te kunnen handelen zijn dan ook essientieel.

Meldcode

Kraamzorg Baby in Huis gebruikt de meldcode, wanneer er sprake is van geweld, mishandeling en/of welke vorm ook van het niet goed kunnen ontwikkelen van de pasgeborene of andere gezinsleden. De meldcode hanteren is wettelijk verplicht voor elke zorgverlener.

Het werken met de meldcode is verplicht voor alle professionals in de gezondheidszorg, zeker de zorg waar kinderen bij betrokken zijn.

Wanneer Kraamzorg Baby in Huis overgaat tot melding, is het gezin daarvan op de hoogte.